Last van rioleringsproblemen? Klik dan hier

Rioleringsverstoppingen

De riolering is een prachtige uitvinding, totdat zij verstopt raakt en het afvalwater niet meer wegspoelt. Wat moet u dan doen? Dat hangt af van de plek waar de verstopping zich bevindt.

De riolering is namelijk op te delen in een gemeentelijk gedeelte en een particulier gedeelte. Dit laatste gedeelte loopt vanaf de woning tot aan de erfgrens. Verstoppingen in de gemeentelijke riolering zijn de verantwoordelijkheid van de gemeente, maar wanneer een verstopping zich voordoet in het particuliere gedeelte, draait de eigenaar van de woning op voor de kosten.

Maar hoe vindt u de verstopping? Hiervoor moet u op zoek naar het ontstoppingsstuk dat zich meestal op de grens van uw tuin en het trottoir bevindt. Als bij de opgraving blijkt dat het ontstoppingsstuk vol water staat, dan zit de verstopping in het gemeentelijk deel van de riolering. Staat het ontstoppingsstuk echter leeg en droog is, dan zit de verstopping in uw eigen woning of op uw eigen terrein. U kunt er dan voor kiezen om zelf de verstopping te verhelpen of om een loodgieterbedrijf in de arm te nemen.

Zeker & Mobiel